De nieuwe Suzuki Swift

De nieuwe Suzuki Swift

Compleet nieuw, herkenbaar DNA!
De nieuwe Suzuki Swift valt op door zijn volledig nieuwe styling met het kenmerkende Swift-DNA. Hij is ruimer en comfortabeler dan ooit en biedt nieuwe technologie voor meer veiligheid. Dankzij het nieuwe, lichtgewicht platform staat de Swift bovendien garant voor aansprekende prestaties en optimale efficiency. 

Vanaf nu in de showroom vanaf € 15.499,-
 

 

Aansprekende rijeigenschappen

De nieuwe Suzuki Swift staat garant voor een plezierig en wendbaar rijgedrag dankzij het lage voertuiggewicht van slechts 815 kg. De directe besturing zorgt voor extra rijplezier op bochtige wegen. Geoptimaliseerde motoren dragen bij aan de levendige prestaties en de indrukwekkende efficiency.

 

Motoren

De nieuwe Suzuki Swift biedt keuze uit twee motoren: de 1.0 BoosterJet en de 1.2 DualJet. Deze motoren zijn bekend uit de Baleno en de Ignis. De 1.0 BoosterJet SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) is wel compleet nieuw.

1. BoosterJet turbomotor met directe injectie

De 1.0 BoosterJet benzinemotor met 82 kW (112 pk) koppelt aansprekende prestaties aan een gunstig brandstofverbruik. De kleine cilinderinhoud in combinatie met directe brandstofinjectie reduceert het verbruik, terwijl de turbo voor veel trekkracht zorgt – in dit geval 170 Nm, vergelijkbaar met die van een atmosferische 1,8-liter benzinemotor. Dankzij succesvolle inspanningen onder de motorkap is de driecilindermotor bovendien uitzonderlijk stil en trillingvrij.

De nieuwe hybrideversie van de Swift, de 1.0 BoosterJet SHVS, heeft niet meer vermogen, maar de elektrische aandrijving in het hybridesysteem ondersteunt de verbrandingsmotor, wat in de praktijk het verbruik nog verder beperkt.

1.2 DualJet

De nieuwe Swift wordt ook leverbaar met de verbeterde 1.2 DualJet viercilinder benzinemotor met 66 kW (90 pk) en 120 Nm, een hogere compressieverhouding, EGR (uitlaatgasrecirculatie) en dual-injectie. Daarmee is een verbruiksreductie van 5% gerealiseerd ten opzichte van de huidige Swift met 1.2 DualJet.

 

Geavanceerde veiligheidsvoorzieningen

De nieuwe Swift is de eerste Suzuki met een detectiesysteem met camera-, laser- en radartechniek voor geavanceerde veiligheidsfuncties. Behalve de functie voor een automatische remingreep maken ook Lane Departure Warning, grootlichtassistentie en adaptieve cruisecontrol gebruik van deze voorziening.

 

Compact vormgegeven

Met een lengte, breedte en hoogte van 3.840 mm, 1.735 mm en 1.495 mm is de nieuwe Swift een fractie korter, breder en lager dan zijn voorganger. Dankzij de slimme indeling van het interieur en de 20 mm langere wielbasis biedt hij toch meer ruimte voor inzittenden. De inhoud van de bagageruimte is met 54 liter gegroeid tot 265 liter.

 

image-1 image-2 image-3

nieuwsbrief