Remmenservice

Remmenservice


Elke meter telt!

Moderne auto’s zijn veel veiliger dan hun oudere voorgangers, ze beschikken over airbags, kreukelzones en dwarsbalken. Toch zijn de remmen (en banden) de belangrijkste onderdelen van de auto als het aankomt op veiligheid! Uit onderzoek blijkt helaas dat 25% van alle auto’s rondrijdt met een niet deugdelijk functionerend remsysteem.

De remmen zijn niet van de één op de andere dag versleten, slijtage vindt geleidelijk plaats. Het remsysteem bestaat uit diverse aan slijtage onderhevige onderdelen; o.a. remblokken, remschijven, remschoenen en wielremcilinders. Alle onderdelen van het remsysteem moeten 100% in orde zijn om altijd een goede remwerking te garanderen. Daarom is het noodzakelijk dat het remsysteem regelmatig wordt gecontroleerd. Bij Vakgarage Van Buuren is dit bij regulier onderhoud, bij de ‘grote beurt’, standaard het geval.

Doorrijden met een niet deugdelijk remsysteem is niet alleen gevaarlijk, maar zal ook vaak een duurdere reparatie tot gevolg hebben. Wanneer bijvoorbeeld de remblokken totaal versleten zijn zullen ze de remschijven beschadigen, waardoor ook deze vervangen moeten worden.

Wanneer u twijfelt of uw remsysteem nog wel goed functioneert, kom dan gerust langs bij Van Buuren in Gouda.
 

Vakgarage Van Buuren adviseert u direct het remsysteem te laten controleren wanneer:

  • er sprake is van een langere remweg
  • u het rempedaal ver kunt intrappen
  • uw stuur trilt tijdens remmen
  • u een knersend geluid hoort tijdens het remmen

 


Werkplaatsafspraak maken?
Bel direct 0182 516 680
of mail naar info@autovanbuuren.nl

 

image-1 image-2 image-3

nieuwsbrief